zeby z tylu swiecilo swiatelko podczas otworzenia drzwi nie da sie podlaczyc do czujnika w zamku bo tam plynie prad o malyw voltazu ktory nie zasili zadnej zarowki
a jesli podlaczyc zewnetrzne zrodlo pradu pod ten czujnik to w chwili otwarcia robi sie zwarcie. Na poczatku tez o tym myslem ale jest to nie wykonalne
A jakby zastosować najprostrzy przekaźnik. Już nawet taki kupiłem
qrde chodzi mi po głowie takie oświetlenie nóg pasażera i kierowcy. Zrobi się ciepło to musze się za to wziąść. Myśle że dyskretne lampki z oświetlenia bagażnika wystarczą...
sory za odgrzewanie koteleta ale czy nie mozna by z tego czujnika z zamka wziac napiecia i nim wysterwoac jakis tranzystor - nie mam katalogu zeby sprawdzic jaki ale BUZ10 chyba by sie nadal. i przez niego sterowac tym oswietleniem ??
ja sie szykuje do tego podswietlenia lae tylko z przodu i bede robil z katod ze skanerow - na gieldzie za 10zl mozna kupic caly i wybebeszyc to co potrzeba pozdraiam
ja mam poprostu podlaczone do lampek w drzwiach
jesli zapali sie lampka od pasazera walcza sie odrazu lampka podswietlania na nogi pasazera
zaroweczke mam tam od postojowki
i nic sie nie dzieje (nie przegrzewa sie itp)
Niet. Darowalem sobie ta forme tunningu Mi wystarczy moje "a'la VW Like" i gra muzyka. Btw Tvoras dolaczyl do zacnych posiadacy niebiesko czerwoneych kolorkow
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
jak bedzie cieplej to bede z tym modzil
wtedy posprawdzam czy sie da tak czy nie z tych mikroprzelacznikow wykozystac sygnal. to dam znac co sie udalo.
Ja zrobiłem listwe z diodami pod nogi kierowcy, a u pasażera nawiercilem otwory w plastiku od schowka, wszystko jest podpięte pod lampli od drzwi. Dokładnie taj jak u Staszka jest zrobione.
kilka fotek tutaj:
cześć.
a ja wpiąłem się pod lampkę górną i działa jak otwiera się drzwi i przygasają ja zapalasz zapłon i ładnie na zielono z przodu i tyłu świeci pod nogami
chłopaki zapodajcie jakies schemaciki, fotki waszych instalacji. na dniach chcialbym zrobic diodowe oswietlenie nog kierowcy i pasazera. listwe z diodami juz przygotowalem - bedzie ok 7 diod na lewa i 7 na prawa strone. najchetniej przylaczylbym sie do oswietlenia kabiny (oswietlaloby podloge tylko przy otwarciu drzwi) bo swiatelek w drzwiach ni mam i w sumie nie wiem czy tam jakis prad biegnie, u mnie sa chyba tylko odblaski.
pytanie za 100pkt czy te moje 14 diod nie obciazy zbyt mocno instalacji ?? bezpieczniki i kable wytrzymaja ?? pzdr.
Komentarz